vzw De Hoop

vzw De Hoop

Dit is wat wij doen

De Hoop is een kleinschalige, huiselijke voorziening die volwassenen met een beperking begeleidt naar een zo optimaal mogelijke levenskwaliteit.

Belangrijke pijlers binnen de begeleiding zijn evenwaardigheid en zelfbepaling, een persoonsgerichte aanpak, het creëren van een thuisgevoel, deskundigheid dichtbij brengen en een brug bouwen naar de maatschappij.

Lionsclub De Hoop Vzw

Over vzw De Hoop

  • Begeleiding op maat
  • Begeleiding van volwassen (18 tot 65 jaar) met NAH, degeneratieve aandoeningen, motorische beperkingen of autismespectrumstoornissen.
  • De vzw VZW De Hoop telt 9,7 voltijdse equivalenten (VTE), samen met een divers team van vrijwilligers en stagiairs.
  • Streven naar een thuisgevoel en integratie in de maatschappij.
  • Aanbod omvat dagcentrum, begeleid werk en wooncoaching.

Wat doet vzw De Hoop met het budget dat Lionsclub Zottegem beschikbaar stelt?

De levenskwaliteit Herstellen

We begeleiden volwassen cliënten (18 tot 65 jaar) met een Niet Aangeboren Hersenletsel, degeneratieve aandoening, motorische beperking of autismespectrumstoornis. Het aanbod bestaat uit een dagcentrum (zinvolle dagbesteding), begeleid werk (jobcoaching naar vrijwilligerswerk op een reguliere werkplek) en wooncoaching (mobiele coaching aan huis om het zelfstandig wonen haalbaar te houden). Daarnaast biedt De Hoop kortdurende trajectbegeleidingen aan binnen de Hersenletsel Lijn, waarbij we personen met NAH, mantelzorgers én zorgprofessionals op weg helpen vanuit onze NAH-expertise.

Contact

vzw De Hoop
Zuster Angelalaan 1
9620 Zottegem

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer