Schoonderhaege vzw

Schoonderhaege vzw

Al 44 jaar verlenen wij liefdevolle zorg en ondersteuning op maat aan volwassenen met een mentale handicap. Met onze 12 woningen en 6 dagcentra voorzien wij huisvesting en/of een zinvolle dagbesteding voor 250 bewoners.  Het gaat bij ons echter om veel meer dan het louter verstrekken van persoonlijke zorg en ondersteuning. We streven ernaar dat elke bewoner zich thuis voelt bij ons, zich geliefd en veilig voelt.  Met een warm hart en een luisterend oor, garanderen we een onvoorwaardelijke zorg en kwalitatieve dagbesteding.

Lionsclub Schoonderhaege

Onze uitdaging met fantastische steun

Sinds de beginjaren zetten wij bij Schoonderhage in op kleinschaligheid, dit versterkt ook dat “thuisgevoel”. Onze homes en dagcentra liggen niet op 1 groot terrein maar zijn verdeeld over de ruime regio zuid-oost-vlaanderen. Alle entiteiten ontwikkelen binnen het kader van Schoonderhage hun eigen identiteit en zetten allen in op inclusie en deelname aan en deel uitmaken van de maatschappij. Onze huizen worden ook steeds met de nodige zorg uitgekozen en omgebouwd tot een warm nest waar het goed “thuiskomen” is. Plaatsen die gezelligheid en huiselijkheid uitstralen. Het dagcentrum en de homes liggen gewoon tussen de andere huizen. Het geeft geen afstandelijk instellingsgevoel, het zijn gewone huizen in de straat, meestal binnen de dorpskern. . . We zetten bij Schoonderhage dus heel hard in op “deel uitmaken van de buurt”. Op vele vlakken vormt de volledige en volwaardige deelname aan het maatschappelijk leven van personen met een beperking nog steeds een uitdaging.  Sinds de beginjaren zetten we bij Schoonderhage in op inclusie en deel uitmaken van de maatschappij.  Wij proberen onze bewoners dan ook de kans te geven zoveel mogelijk deel te nemen aan externe activiteiten (kampen, Rock For Specials, Special Olympics, toneel- en dansles, sporten, paardrijden, marktbezoek…).

Over Schoonderhaege vzw

  • Lichtpunt bestaat 20 jaar.
  • Solidariteit met kansarmen.
  • Steeds mensen doen een beroep op voedselhulp, ook in Zottegem.
  • Lichtpunt bestaat uit 25 vrijwillige medewerkers.
  • Sponsoring van service clubs en giften van privépersonen.
  • Samenwerking met de voedselbank Oost-Vlaanderen, OCMW Zottegem, Stad Zottegem, AZ Sint-Elisabeth.

Wat doet Schoonderhaege vzw met het budget dat Lionsclub Zottegem beschikbaar stelt?

Onze uitdaging met fantastische steun

De laatste jaren worden we jammer genoeg geconfronteerd met tal van uitdagingen. Het is niets nieuws onder de zon; de zorgsector kreunt onder een tekort aan financiële middelen. Ook de inkomsten en uitgaven van onze vzw staan de komende jaren dus behoorlijk onder druk. Het komt er eigenlijk op neer dat wij meer moeten inzetten op efficiëntie en meer moeten doen met minder middelen om zo de besparingen aan te kunnen. Wij zijn dus genoodzaakt om onze middelen quasi dagelijks op te volgen en bij te sturen. Wij gaan echter geen uitdaging uit de weg en organiseren tal van evenementen en acties om extra middelen in het laatje te brengen, maar we zouden er niet geraken zonder de fantastische steun van weldoeners zoals Lions Club Zottegem.  Het is dankzij jullie giften dat we niet hoeven in te boeten en onze bewoners nog steeds de zorg kunnen geven die ze verdienen. Iedere gift, klein of groot, heeft een positieve impact op het welzijn van onze bewoners.

Contact

Lynn Cornelis

Functie: PR & Communicatie

Schoonderhaege vzw
Schuitstraat 16
9401 Pollare

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer