Lichtpunt Zottegem

Voedselbedeling Lichtpunt Zottegem

Dit is wat wij doen

Lichtpunt is één van de pijlers van de vzw Welzijnswerk Ommekaar en Lichtpunt. Zowat 30 vrijwilligers delen 3 keer per maand voedsel (en geregeld ook verzorgingsproducten) uit aan 70 gezinnen (ongeveer 200 personen) uit Groot-Zottegem. Bij de voedselbedelingen zijn de sociale contacten met de klanten ook van groot belang. De ongeveer 80 gezinnen die op de wachtlijst staan, kunnen – in afwachting van een grotere en meer aangepaste locatie – niet door Lichtpunt geholpen worden. Wie zijn deze gezinnen? Mensen die door omstandigheden in armoede zijn geraakt en die tijdelijk hulp nodig hebben, vluchtelingen uit Palestina, Oekraïne, Syrië, Jemen …. Alle gezinnen worden door het OCMW gescreend en doorgestuurd.

LIONSCLUB-lichtpunt-Zottegem-Voedselpakket

Over vzw De Hoop

  • Lichtpunt bestaat 20 jaar.
  • Solidariteit met kansarmen.
  • Steeds mensen doen een beroep op voedselhulp, ook in Zottegem.
  • Lichtpunt bestaat uit 30 vrijwillige medewerkers.
  • Sponsoring van service clubs en giften van privépersonen.
  • Samenwerking met de voedselbank Oost-Vlaanderen, OCMW Zottegem, Stad Zottegem, AZ Sint-Elisabeth.

Wat doet Lichtpunt met het budget dat Lionsclub Zottegem beschikbaar stelt?

  • Aankoop van vers voedsel (vlees, groenten, fruit, zuivelproducten…) bij plaatselijke handelaars.
  • Verder financieren van de werkingskosten van de voedselbedeling.

In de toekomst zullen er extra middelen nodig zijn voor het realiseren van een nieuwe, meer aangepaste locatie voor de voedselbedelingen en de stockage van voedingsmiddelen.

Hoe komen wij aan onze voedselpakketten ...

De voedselhulp is mogelijk door samenwerking met de voedselbank Oost-Vlaanderen en vooral ook door de plaatselijke handelaren bij wie de voedseloverschotten opgehaald mogen worden. Lichtpunt wordt logistiek gesteund door de stad Zottegem en het Elisabethziekenhuis.
De financiële en ook materiële steun van de Zottegemse serviceclubs, van particulieren en verenigingen is essentieel voor de werking. Bijkomende voedselaankopen, materiaal, verzekeringen, energie- en onderhoudskosten… zijn alleen maar mogelijk door deze door Lichtpunt zeer gewaardeerde steun. En dan is er hopelijk volgend jaar de grote investering voor het inrichten van de nieuwe locatie op de ocmw-site.

Contact

Regine Henau, Paul Lampaert, Dirk Everaert

Functie: coördinatoren en leden van de Rvb van de vzw Welzijnswerk Ommekaar & Lichtpunt

vzw Welzijnswerk Ommekaar & Lichtpunt
KBO-nr.: 0432.626.037
Groenstraat 23
9620 Zottegem

Lionsclub-lichtpunt-zottegem-bestuur
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer